De kære millenials

De sidste 8 år har jeg coachet og vejledt flere hundrede unge mennesker, som er kommet til mig, fordi de havde svært ved at få armene rundt om deres karriere, deres uddannelse eller hele livet, der summer om ørerne på dem. Mange af dem tilhører den generation, vi så populært kalder Millenials. De unge mellem 20-30 år, som lige nu står i deres første job, og som har så meget at lære, når de lander på en arbejdsplads.

 Jeg tillader mig at generalisere på generationen og det gør jeg fordi, de har mange fællesnævnere. De fleste er opvokset med forældre, der har haft midler til at hjælpe dem godt på vej og et skolesystem, som har givet dem uanede mængder af muligheder. De har kunne dyrke sport – måske endda på eliteplan. De er ambitiøse. De er opvokset med sociale medier, og disse platforme er en stor del af deres sociale liv. De er blevet påvirket af alle de tendenser, der er i vores samfund, som fx sundhed. Bliv veganer, vegetar, spis ikke brød, undgå helst laktose og så sørg for at din krop står skarp. Træn hver dag – løb 5 km om dagen og spis begrænset. De er på Tinder og andre datingsider, har offentlige profiler på facebook og instagram og er åben for at møde den eneste ene, som de bakser med at finde, for så snart de har mødt en, så kan de finde i hvert fald 2 ting, der ikke er perfekt og i mellemtiden har 2 andre skrevet og budt på en Machiato.

 Yderligere, når de så har været i deres nye job i 4 måneder, er de klar til at rykke videre i organisationen. De efterspørger karrirereplaner og udviklingsplaner, og de mener det faktisk. De er så ambitøse. De er meget nysgerrige på dem selv, og hvad de kan og ikke kan. De elsker, når virksomheden taler om personlig udvikling. De elsker at tale om sig selv – lige som alle os andre. Men denne her generation mener det faktisk. De fleste af dem tager det faktisk alvorligt og vil udvikling og feedback.

 Hvad er vigtigt for dig?

Når jeg møder sådan et ungt menneske, kan jeg til tider blive helt forpustet på deres vegne. Shit – der er mange agendaer, og de fleste af dem starter med at tage fat i det, der driller karrieremæssigt. Men når jeg så beder dem om at beskrive en uge for mig, hvor jeg vel og mærket spørger ind til sovevaner, spisevaner, social aktivitet, arbejde og sport, så viser det sig ofte, at det handler om noget helt andet. Det handler om at vælge sine kampe og fokusere på det, der er det vigtigste for lige netop dig. Det der giver mening for dig.

 Skal jeg fortælle dig, hvad du er god til?

Når det billede er tegnet, og de forstår, at der er mange agendaer, så spørger 9 ud af 10, om jeg så ikke bare lige kan skrive en liste til dem med alt det, de gør forkert eller er dårlige til, så kan de lige fikse det til vi ses igen om 1 uge. Øhhhh NEJ. Jeg kommer ikke til at give dig din shitliste. Jeg tror ikke på, at du får mere styr på dit liv ved at fortælle dig alt det, jeg kunne spotte, som du ikke er verdensmester i. Jeg vil meget hellere fortælle dig, hvad jeg ser du er virkelig dygtig til. Og jeg vil meget hellere lige tegne et billede for dig, hvor du kan se, hvor lang tid du egentlig har til at nå alle de mål, du har i livet. For tiden spiller ind. Vi har så sindssygt travlt, så vi glemmer at nyde det, der sker lige nu.

 Jasmin

Jasmin er et godt eksempel på det. Hun kom til mig, fordi hun ønskede at blive forfremmet til teamleder. Hun havde været i virksomheden i 1,5 år og var startet i en junior rolle, og nu mente hun, at hun var klar til at blive leder. Hun synes, hun havde sagt det til hendes leder, og da der ikke skete noget, så var hun begyndt at overveje, om hun skulle søge videre til en ny virksomhed. Det ville være et kæmpe tab for virksomheden, og det vidste hendes leder godt. Men lederen vidste ikke helt, hvordan hun fik forklaret hende, at der var nogle ting, hun skulle arbejde med inden, de kunne forfremme hende.

Det tog mig en time at tale hende igennem hendes livs tidslinje. Vi fik sat perspektiv på hendes rejse, og hvad hun ønskede lige nu, og hvad hun havde fået af vide, hun skulle arbejde med af hendes leder. Hun fandt ud af, at hun faktisk havde 40 år på arbejdsmarkedet endnu, og at der var masser tid til at peake. Det havde hun ikke tænkt på. Det var ny viden eller en ny opmærksomhed hun fik. Hun var sikker på, at når hun fyldte 30 år, så var hun for gammel til at opnå det, hun gerne ville. Og samtidig så var hun nygift, og de ønskede sig brændende et barn, men hun havde sagt, at det måtte vente til efter hun var blevet 30 år pga karrireren. Stop op! Hør lige dig selv.

 Nogle måneder efter vores snak mødes jeg med hende igen, og jeg møder en helt anden kvinde. Hun havde fået så meget at tænke over og havde taget magten tilbage i hendes liv og mærket efter, hvad hun virkelig gerne ville. Hun ville sin egen udvikling, hun ville være leder og havde indset at det krævede nogle andre ting,  og frem for alt ønskede hun at blive mor og være glad for den beslutning.

 Stjernestøv

Vi har alle brug for at stoppe op engang imellem og tænke over, hvad vi egentlig har lyst til. Og jeg ved godt, at vi ikke altid bare kan gøre, hvad vi har lyst til, for der er også pligter og et ansvar for indtægt og familie. Men vi har godt  af at stoppe op. Og bedst er det, når vi får lidt hjælp til at se tingene udefra. Det er her vi tit kommer ind i billedet. Jeg elsker at arbejde med den unge generation. Jeg elsker, at de er ambitiøse og har mod på livet. Men de får aldrig en shitliste af mig. De får tilgengæld en masse af mit stjernestøv og får indsigt i hvad deres toptalenter er, og så får de et nyt perspektiv på det liv, der ligger foran dem.