Af Birte Christiansen

Kender du det…?

Dit liv suser derudaf med de svinkeærinder, som livets landevej tilbyder de fleste af os, og pludselig en dag kommer den snigende; Tanken, om du mon er på rette spor i dit lykkeliv?

De andre på Instagram & Facebook lever det fedeste liv!

Vi ved det godt – at Instagram og Facebook livet ikke helt er virkeligheden… – bare en lille del af den. Faktisk ofte den del som kan sættes i glas og ramme på kaminhylden: Dagene, hvor ungerne har pænt tøj på, der ser rent og ordentligt ud, og hvor stemningen og forventningerne til dagen er høj, eller et sandt bombardement af mennesker, der bestiger bjerge, flyver til fremmede destinationer, drikker vino under sommerhimmelens natteskær, og fremviser de skønneste retter, som både er økologiske, glutenfri og klimavenlig. Altså de dage, hvor mange føler sig uovervindelige, og tænker det er præcist, hvad lykkelivet er bygget af. Af lutter gode minder.

Så står du pludselig der med for mange tanker om rigtig og forkert!

Du har sikkert, som alle andre, også mange fine minder, men du mangler måske stadig at bestige et bjerg, løbe en marathon, tabe 15 kilo på den helt rigtige måde, spise 16 ekstravagante retter på en trendy restaurant og meget mere. Men dine livsdrømme og din indre stemme begynder måske at røre på sig. Måske tænker du; Var det så det, livet kunne tilbyde? Er livet bare mere af det samme? Er livet måske at løbe endnu hurtigere i hamsterhjulet? Er der mere at komme efter?

Du oplever måske en dag at lande et sted i livet, hvor en af dine venner har fået en kæmpe lønforhøjelse, dine nærmeste familiemedlemmer beretter sikkert glad og larmende ved alle søndagsmiddagene om de nye skalpe, der er landet i turbanen, din nærmeste kollega bliver forfremmet, og din chef er måske både umoderne, sur og kejtet på alt for mange områder, men det har du lært at leve med.

Du gør status!

Du stopper op og begynder at tænke dybere tanker og refleksioner, end du plejer. Du begynder måske stille og roligt at sætte lidt ord på overfor dine fortrolige og finder ud af, at du er i gang med en af livets ultra fine mellemregninger. De mellemregninger, der tidligere i mit eget liv overvældede mig og slog mig lidt omkuld, og først langt senere i livet blev det til de magiske perioder, hvor jeg VIDSTE, at jeg altid ville komme klogere og mere afklaret ud af mellemregningsprocessen. For det er en proces, hvor du med fordel kan gøre status for dine værdier og overbevisninger, og beslutte om du har brug for at justere de holdninger, handlinger og adfærd, som du genkender dig selv ved.

F*ck det hele – eller favn magien!

Nogen bruger mellemregningsfaserne til at gøre status og lægge deres liv 360 grader om. Det er sikkert her, hvor jordomrejsen bliver født, sporskiftet i karrieren sætter ind, et boligskifte, ny livsstil med motion og kostomlægning mv. Mellemregningsprocessen kan virkelig være en ”paladsrevolution” i dit liv, men mindre kan helt sikkert også gøre en væsentlig forskel!

Du finder måske ind til kernen og essensen af alt det, som fungerer til UG i livet.

Når lykkehjulet i lykkelivet drejes bare 10%

Når du har genbesøgt dine værdier og overbevisninger, så er det også vigtigt, at du kigger på hvilke glædesdepoter, der findes i dit liv. Med andre ord, hvad er de stunder og oplevelser, hvor du oprigtig føler en indre glæde, som gør dit unikke liv magisk? At være dem bevidst er ofte et indre udviklingsarbejde, men det er vigtigt at evne at være klar og tydelig omkring dem, så du fremover ved, hvorfra du kan hente dine glædesenergier.

Mine egne grundlæggende top 3 glædesdepoter er:

1. At mærke alle mine kræfter og ressourcer, som bruges til at passe på mig selv og sprede næstekærlighed.

2. At være sammen med mennesker, der har noget på hjertet.

3. At være opmærksom på, hvordan jeg gør mig umage med at leve et liv med indhold. 

Mine daglige glædesdepoter:

1. At nyde min mad, motion og meditation.

2. At tale med mennesker der, ligesom jeg, drives af udvikling.

3. At leve livet med daglig glæde som skrives i min taknemmelighedsdagbog.

Hvis du har svært ved at sætte ord på dine glædesdepoter, så kan du også have gavn af at skrive taknemmelighedsdagbog, fordi du dermed mærker dig selv langt bedre og dermed finder nøglerne til dagens lyspunkter, og der hvor din puls er i høj gearing. 

Alle andre er udlånt

Du kan altid vælge, hvordan dit lykkelivs svingtur skal være. Skal det kilde i maven hver dag, eller er du helt fin med at mærke suset en gang i mellem? Hvad giver egentlig bedst mening for dig?

Husk, at det livet handler om, er at være god til at være den DU er! – Og husk også på, at alle andre er udlånt, så tage magten i dit lykkeliv!